Så här döljer du Google Kontakter utan att radera dem

Att veta hur man döljer Google Kontakter kan vara skillnaden mellan att ha enkel tillgång till de personer som du faktiskt kontaktar regelbundet och att behöva leta efter dem bland en massa oanvända poster.

Oavsett om det är de appar för språkinlärning som vi lovar oss själva att vi ska använda en dag eller de foton av husdjur som vi aldrig tittar på, är våra enheter fulla av saker som vi vet att vi inte behöver men som vi inte kan förmå oss att göra oss av med.

Samma sak kan sägas om kontakter. Vem av oss har inte en massa telefonnummer eller e-postadresser som vi aldrig använder men som vi inte vill göra oss av med?

Tack och lov gör Google Kontakter det enkelt att dölja dessa poster genom att lagra dem i en separat mapp. De visas inte längre i din huvudkontaktlista, men finns fortfarande tillgängliga om du någon gång vill ta fram dem igen.

Så läs vidare så visar vi dig hur du döljer Google Kontakter från din adressbok utan att radera dem.

Så här döljer du Google-kontakter utan att radera dem

Öppna Google Kontakter i en webbläsare på datorn och logga in med ditt Google-konto. Du får en lista över alla dina kontakter.

  • Om du vill dölja en enskild kontakt börjar du med att klicka på de tre prickarna till höger om kontakten. Klicka sedan på ”Dölj från kontakter”. Då hamnar den i mappen ”Andra kontakter”.
  • Om du vill dölja flera kontakter klickar du på ikonen bredvid varje kontakt och en kryssruta visas vid varje kontakt. Klicka på de tre prickarna högst upp på sidan och sedan på ”Dölj från kontakter”.
  • Om du vill återställa en enskild dold kontakt i din adressbok går du till mappen ”Andra kontakter” och klickar på ikonen ”Lägg till kontakter”.
  • Om du vill återställa flera dolda kontakter går du till mappen ”Andra kontakter” och klickar på ikonen bredvid varje kontakt så att en kryssruta visas vid varje kontakt. Klicka på ikonen ”Lägg till kontakter” högst upp på sidan.