Spara pengar på nätshopping – mina bästa tips

Gillar man som jag att handla kläder på nätet vet man förmodligen att det inte tar en lång stund innan varukorgen är full och priset för hela kalaset blivit ganska högt. Därför tänkte jag bjuda på mina bästa tips för att komma undan billigare just när det gäller att handla kläder på nätet, både med hjälp av rabattkoder och stora shoppingdagar.

1. Sök efter rabattkoder

Erbjudanden och rabattkoder finns ofta samlade på olika sidor, och ibland fungerar dom och ibland inte men det kan alltid värt att prova. Jag brukar göra en sökning på Google med ordet ”rabattkod” efterföljt av butiken jag vill handla i, och ganska snabbt märker man om det finns något att ha eller inte.

2. Invänta erbjudanden

Mitt bästa tips till er som gillar att handla kläder på nätet är att signa upp er som medlemmar för att få nyhetsbrev och erbjudanden från olika butiker direkt till mailen. Dessa kommer med jämna mellanrum, och ska man inte shoppa inför ett speciellt tillfälle kan det vara värt att ha is i magen och invänta att ett erbjudande dimper ner i mailkorgen innan man lägger en beställning. Inte helt sällan kan man få 20–25% rabatt, vilket faktiskt är ganska mycket när man handlar kläder.

3. Utnyttja reor

Ibland känns det nästan som att det alltid pågår någon form rea. Har inte butikerna egna erbjudanden eller utförsäljningar så kommer det en mellandagsrea, Black Friday, Cyber Monday, Singles Day eller något annat som många butiker väljer att ”fira” med förmånliga priser på tusentals produkter. Här gäller detsamma som med erbjudanden för medlemmar – invänta gärna en av dessa dagar innan du beställer den där snygga klänningen eller dom nya skorna.

Många butiker tycker dessutom om att fira sina kunders födelsedagar, så är man registrerad medlem brukar man kunna få ett födelsedagserbjudande i form av en engångskod eller en viss summa att handla för.