De bästa träningstightsen för yoga, crossfit och löpning

Träningstights är den viktigaste delen av din träningsoverall. När du har dem på dig ska de vara bekväma och andas. De ska inte åka upp eller glida ner när du rör dig. Och de måste fungera tillsammans med de andra kläder du väljer att bära ovanpå, oavsett om det är en sport-bh och ett linne för yoga eller en långärmad tröja och kompressionsshorts för löpning. Men vad är det som gör att ett par är bättre än ett annat? Det är där den här artikeln kommer in i bilden! Jag har sammanställt allt du behöver veta innan du köper träningstights så att du kan hitta det bästa möjliga paret.

Vilka är de bästa träningstightsen?

De bästa träningstightsen för yoga, crossfit och löpning är de som förbättrar din prestation och ger dig den komfort och de svettavledande egenskaper som gör att du kan utmärka dig. Se dem som din andra hud.

De bör vara tillverkade av ett lättviktigt material som har visat sig förbättra idrottares prestationer och minska risken för skador.

Om du planerar att använda dina tights för crossfit eller tyngdlyftning är de med bakfickor bra eftersom de ger din telefon extra skydd mot stötar vid större fall. De gör det också lätt att komma åt nycklar och andra småsaker som läppbalsam etc.

Nike Pro Hypercool Tights är mycket populära bland träningsälskare, och det av goda skäl. Materialet är tillverkat av 86 % polyester för att se till att du håller dig torr när du tränar. De har ventilationsområden i områden som blir riktigt varma under träning, vilket kyler din kropp rätt.

Hur du hittar rätt par träningstights för dig

Det kan vara svårt att välja rätt par träningstights, så här är några viktiga punkter att tänka på för att hjälpa dig i rätt riktning:

  • Längden på tightsen – Du vill inte att de ska åka upp eller glida ner när du rör dig.
  • Benbredden – Det är viktigt att du inte känner dig begränsad av dina tights.
  • Midjan – Om midjebandet är för snävt kan det orsaka obehag, distrahera dig eller få dig att känna dig självmedveten. Det måste vara en bekväm storlek för din kroppstyp och ditt längd.

Tips på hur du ska ta hand om dina nya träningstights

Ett bra sätt att ta bättre hand om dina träningstights är att tvätta dem i kallt vatten och hänga dem på en plats med mycket luft och sol för att torka. Detta förhindrar att illaluktande bakterier utvecklas i tyget. Du bör undvika att använda mjukmedel när du tvättar dina träningstights, eftersom det kan göra dem mindre absorberande.

Nelly tipsar

De bästa träningstightsen för dina behov beror på vad du vill få ut av dem. Om du vill ha ett par som är bekväma och ger tillräckligt med värme rekommenderar jag Nike Dri-Fit eller Under Armour HeatGear Compression Tights. Dessa två märken har testats av idrottare och dessa är de mest populära valen i den här kategorin eftersom de ger bra stöd och kan bäras i olika typer av väderförhållanden.