Innehåller annonser

Bästa Concealer 2024

Den bästa concealern jag har testat i år är Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer Breeze CN 30ml. Den här produkten ger en fantastisk täckning som räcker hela dagen och jämnar ut hudtonen. Den är särskilt effektiv för att dölja mörka ringar och andra ojämnheter, vilket resulterar i en strålande och felfri hudton. Med sin prisvärda kvalitet och hållbarhet placerar sig denna concealer i toppklass.

Concealer – Bäst i test 2024

Vad är concealer?

Concealer är ett sminkverktyg jag använder för att dölja ojämnheter och mörka ringar under ögonen. Det är formulerat för att ge hög täckning och maskera olika hudproblem. Det finns i flera former, inklusive kräm, penna, flytande och puder. Ytorna kan vara matta, halvmatta eller ha en strålande finish.

Concealern neutraliserar missfärgningar och jämnar ut hudtonen med pigment och ljusreflekterande partiklar. Den ger huden en jämnare look och vissa produkter innehåller hudvårdande ingredienser som vitaminer och antioxidanter. Dessa gör dem lämpliga för personer med känslig hud eller specifika hudproblem.

Att applicera concealer rätt kan kräva lite övning. För bästa resultat applicerar jag min concealer efter foundation. Jag använder en liten mängd produkt och duttar den försiktigt på området som behöver döljas. Sedan använder jag en sminksvamp eller borste för att smeta ut och blanda concealern med min hudton.

Concealerstick mot brun bakgrund.

Fördelar med Concealer

Concealern har flera fördelar som gör den till ett oumbärligt verktyg i min sminkväska:

  • Döljer ojämnheter: Maskerar akne, ärr, rodnad och mörka ringar under ögonen.
  • Jämnar ut hudtonen: Neutraliserar missfärgningar och skapar en mer enhetlig hudton.
  • Förbättrar makeupens hållbarhet: Förbereder huden och skapar en slät yta för foundation att fästa vid.
  • Highlighter: Ljusare concealerns kan lyfta och definiera ansiktsdrag.
  • Konturerar: Mörkare concealers används för att skygga och ge en skulpterad look.

Olika concealer sorter

TypBeskrivning
KrämTjock och hög täckning, bra för torr hud
PennaEnkel att applicera, bra för mindre områden
FlytandeLätt att blanda, passar de flesta hudtyper
PuderBra för oljig hud, lätt att bygga täckning

Mina bedömningskriterier

När jag bedömer en produkt som en concealer, fokuserar jag på flera viktiga aspekter:

  • Konsistens: Produkten måste vara krämig och lätt att applicera. Den ska smälta in i huden utan att lämna klumpar eller ränder. En concealer ska vara tillräckligt tjock för att täcka ojämnheter men inte så tjock att den ser kakig ut.
  • Täckning: Här ser jag efter hur bra concealern kan dölja mörka ringar, rodnader, blemmor och andra ojämnheter. Täckningen måste dessutom vara byggbar utan att produkten klumpar sig eller ser kakig ut.
  • Hållbarhet: Concealern ska hålla under dagen utan att behöva återappliceras ofta. Jag vill att den ska kunna stanna på plats även under svettiga eller fuktiga förhållanden.
  • Färgutbud: Det är viktigt att det finns ett brett utbud av nyanser att välja mellan. Alla hudtoner ska kunna hitta en matchande concealer. Olika undertoner är också ett plus.
  • Ingredienser: Jag granskar noga ingredienserna i produkten. Ingredienserna ska vara säkra för känslig hud och gärna innehålla hudvårdande ämnen som vitaminer eller antioxidanter.
  • Pris: Priset måste vara rimligt med tanke på produktens kvalitet och mängd. Produkten ska erbjuda ett bra värde för pengarna.

De bästa Concealer 2024

Att hitta den bästa concealern är viktigt för att uppnå en felfri makeup-look. Jag har testat och bedömt flera populära concealers för att ge er de bästa alternativen på marknaden 2024. Låt oss ta en titt på några av de mest imponerande produkterna.

Bäst i test: Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer Breeze CN 30ml

Kombinerad foundation och concealer
Utmärkt täckning hela dagen
Hudvårdande ingredienser
Begränsat färgutbud
Kan uppfattas som dyr av vissa

Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer Breeze erbjuder både foundation och concealer i en produkt. Den krämiga formulan ger en utmärkt täckning som håller hela dagen. Den är enkel att applicera och passar många olika hudtoner. Dessutom innehåller den hudvårdande ingredienser som Hyaluronsyra och Vitamin E, vilket gör den till ett bra val för dem som vill ha en multifunktionell produkt.

Bästa premiumvalet: Lancôme Effacernes Longue Tenue Concealer #01 Beige Pastel 15ml

Långvarig hållbarhet
Enkel att applicera
Hudvårdande ingredienser
Högt pris
Innehåller vissa potentiellt irriterande ingredienser

Lancôme Effacernes Longue Tenue Concealer är känd för sin hållbarhet och högkvalitativa täckning. Formulan är lätt och krämig, vilket gör att den smälter in fint i huden utan att se kakig ut. Trots sitt höga pris erbjuder den bra värde tack vare sina hudvårdande ingredienser och imponerande hållbarhet. Denna concealer är perfekt för daglig användning och håller sig på plats även under svettiga förhållanden.

Bästa billiga: IsaDora Concealer Stick 20 Peach CC 2,25 g

Prisvärd
Lätt att applicera och blanda ut
Byggbar täckning
Kan klumpa sig vid överanvändning
Begränsat färgutbud

IsaDora Concealer Stick är ett utmärkt budgetalternativ som erbjuder en långvarig och byggbar täckning. Den krämiga konsistensen gör det enkelt att applicera och blanda ut på huden. Väldigt praktisk att ha med sig för att snabbt täcka smärre ojämnheter. Denna concealer erbjuder mycket bra värde för pengarna och täcker effektivt diverse hudproblem.

Mest hållbara: IsaDora No Compromise Lightweight Matte Concealer 5NW 10 ml

Lätt och långvarig
Brett nyansutbud
Naturlig finish
Svår att hitta i vissa butiker
Priset kan vara högt för vissa

IsaDora No Compromise Lightweight Matte Concealer är imponerande med sin naturliga finish och motståndskraft mot svett. Den lätta, krämiga formulan smälter in i huden utan att bli kakig. Produkten erbjuder också ett bra utbud av nyanser, vilket innebär att det finns något för alla hudtoner. För de som söker en pålitlig och hållbar concealer är denna ett utmärkt val.

Vikten av Concealer

Concealer är en oumbärlig del av min sminkrutin. Det är en produkt som verkligen kan förändra mitt utseende genom att dölja ojämnheter och jämna ut hudtonen. Jag älskar hur concealer kan framhäva mina bästa drag, oavsett om jag kämpar med akne, mörka ringar under ögonen, rodnad eller hyperpigmentering. En bra concealer gör verkligen en stor skillnad.

En stor fördel med concealer är dess förmåga att skapa illusionen av perfekt hud. När jag använder concealer för att maskera ojämnheter och neutralisera missfärgningar, får min hy ett mer jämnt och enhetligt utseende. Detta är extra viktigt för mig eftersom jag har ärr och andra hudproblem som foundation inte alltid kan dölja.

För att framhäva och definiera ansiktets drag använder jag en ljusare concealer under ögonen och på andra höga punkter i ansiktet. Det skapar en highlightande effekt som ger mitt ansikte mer dimension. Samtidigt använder jag en mörkare concealer för att skugga och definiera vissa områden. Detta ger mitt ansikte mer struktur och djup.

När jag jämför concealer med andra produkter, som foundation eller BB-creme, märker jag att concealer erbjuder högre täckning och mer precision. Foundation och BB-creme är bra för att ge en jämn täckning över hela ansiktet, men concealer är specifikt designad för att rikta in sig på problemområden. Det gör att jag kan dölja ojämnheter och missfärgningar mer effektivt utan att behöva applicera tung makeup överallt.

Concealer hjälper mig att få den glowiga och lystergivande huden jag alltid drömt om. Genom att använda rätt concealer, kan jag stärka min hy och ge den ett naturligt glow.

Närbild på kvinna med smink och naturlig look.

Hur hittar man bästa concealer?

Täckning

Att välja concealer beror mycket på vilken typ av täckning jag behöver. Har jag mörka ringar under ögonen eller vill jag dölja blemmor och ojämnheter, då letar jag efter produkter med hög täckning. I vissa fall, när jag bara behöver jämna ut hudtonen, kan en med medellätt täckning fungera bra. En bra balans är viktig eftersom en högtäckande produkt ibland kan se kakig ut.

Finish

Finishen på concealern påverkar hur huden ser ut efter applicering. Vid fet hud föredrar jag en matt finish för att minska glans. För ett mer naturligt eller fräscht utseende, kan jag välja en med strålande eller daggig finish. Det gäller att välja en finish som matchar min hudtyp och de resultat jag önskar.

Färg och underton

Nyans och underton är avgörande för att concealern ska smälta in naturligt i min hud. En concealer som är för ljus eller för mörk gör att problemen syns ännu mer. Vid kalla undertoner (blå eller rosa) väljer jag en concealer med rosa eller neutral underton. Vid varma undertoner (gul eller guld) fungerar en med gul eller neutral underton bäst. Neutral underton ger mig fler val, inklusive rosa, gul eller neutral.

Formel

Formulan påverkar concealerns konsistens och hur den känns på huden. Vid torr hud tenderar jag att använda en krämig och återfuktande formula. Vid fet hud passar en matt och oljefri formula bättre. Behöver jag att sminket sitter hela dagen, väljer jag en vattenfast variant.

Hållbarhet

Jag strävar efter hållbarhet så att concealern håller hela dagen utan att klumpa sig eller försvinna. Vattenfast eller långvarig formula kan vara värt investeringen om jag behöver att sminket ska hålla länge.

Innehåll

Innehållet i produkten är också viktigt, särskilt om jag har känslig hud eller allergier. Jag väljer parabenfria, doftfria produkter utan irriterande ämnen. Concealern får gärna innehålla hudvårdande ingredienser som vitaminer och antioxidanter för att förbättra hudens hälsa.

Användarrecensioner

Användarrecensioner ger mig en aning om hur bra concealern fungerar på olika hudtyper och om den håller vad den lovar. Det är bra att läsa recensioner även om alla upplever produkternas prestation olika. Ett tips är att läsa flera recensioner för att få ett helhetsperspektiv.

Två kvinnor ler och njuter av en utomhusdag.

Användning av Concealer

Att applicera concealer på rätt sätt kan verkligen förvandla din makeup. Först och främst är det avgörande att välja en nyans som matchar din hudton så nära som möjligt. Planerar du att använda concealern som en highlighter, välj då en nyans som är ett eller två steg ljusare.

Det finns olika typer av concelaers, och att förstå deras användningsområden är viktigt. Vissa är bäst för att dölja mörka ringar under ögonen, medan andra fungerar utmärkt för att täcka akne och rodnad. Jag rekommenderar att ha flera olika typer av concealers för olika behov.

Appliceringstips

Här är några enkla steg för att applicera concealer:

  • Använd liten mängd: Börja med en liten mängd och bygg upp vid behov.
  • Använd rätt verktyg: En sminksvamp eller borste kan hjälpa till att blanda ut concealern jämnt.
  • Matcha hudtonen: För naturligt resultat, se till att concealern matchar din hudton.

Hudvårdsrutiner

Concealer kan torka ut huden, speciellt vid regelbunden användning. Att återfukta huden väl innan makeup är viktigt. Det finns även concealers med hudvårdande ingredienser som kan vara värda att överväga.

Säkerhet och test

Testa alltid en ny concealer på en liten yta innan du applicerar den i ansiktet. Detta hjälper till att undvika allergiska reaktioner. Om du upplever rodnad eller klåda, sluta använda produkten och kontakta en hudläkare.

För att summera kan rätt val av concealer och rätt appliceringsteknik göra en stor skillnad i din dagliga sminkrutin. Lycka till!

Vanliga frågor om Concealer

Kan jag använda concealer istället för foundation?

Ja, jag kan använda concealer istället för foundation om jag föredrar det. Det fungerar särskilt bra om jag har relativt klar hud med få områden som behöver extra täckning. Concealer har en tjockare konsistens än foundation och ger mer täckning, så jag behöver inte använda så mycket. Det är viktigt att noggrant blanda concealern i huden för att undvika en fläckig look. Det är också viktigt att concealern matchar min hudton perfekt om jag tänker använda den som foundation.

Hur väljer jag rätt nyans av concealer?

Nyansen jag väljer beror på vad jag vill korrigera. Vill jag dölja mörka ringar eller missfärgningar under ögonen, väljer jag en nyans som är ett eller två steg ljusare än min hudton. För att dölja finnar eller rodnad, bör concealern matcha min hudton exakt. Det kan vara smart att ha flera nyanser för olika behov.

Varför ser min concealer kakig ut?

Concealer kan se kakig ut av flera skäl. Använder jag för mycket produkt? Att använda en mindre mängd och bygga upp täckningen kan hjälpa. Torr hud kan också vara en orsak, så det är viktigt att återfukta huden väl innan jag applicerar makeup. Om concealern fortfarande ser kakig ut, kanske den inte passar min hudtyp. För torr hud, kan en återfuktande concealer vara bättre; för fet hud, en matt concealervariant.

Behöver jag sätta min concealer med puder?

Att sätta concealern med puder kan vara en bra idé, eftersom det hjälper till att fixera produkten och förhindra att den smetar ut under dagen. Detta är särskilt användbart för fet hud eller om jag använder en kräm- eller vätskebaserad concealer. Har jag mycket torr hud, kan pudret få området att se torrt och kakigt ut. I dessa fall kan jag undvika puder eller använda ett lätt, återfuktande puder.

Kan jag använda concealer på ögonlocken som en ögonskuggsbas?

Ja, jag kan använda concealer på ögonlocken som en bas för ögonskugga. Det hjälper till att neutralisera eventuella missfärgningar och skapar en jämn yta för ögonskuggan att fästa vid. Detta kan göra att ögonskuggan ser mer livlig ut och varar längre. Jag bör dock sätta concealern med ett löspuder innan jag applicerar ögonskugga för att undvika veckbildning.

Hur tar jag bort concealer?

Det är viktigt att noggrant rengöra ansiktet från all makeup innan jag går och lägger mig för att förhindra tilltäppta porer. För att ta bort concealer kan jag använda en makeupborttagningsservett, en vätske- eller krämbaserad makeupborttagare, eller en oljebaserad rengöring. Jag masserar produkten varsamt över området där jag applicerat concealern och torkar sedan av med en mjuk trasa eller sköljer med varmt vatten.

Kan jag återfukta innan jag använder concealer?

Ja, återfuktning innan jag applicerar concealer är en väldigt bra idé, särskilt om jag har torr hud. En bra fuktighetskräm hjälper till att jämna ut hudens textur och skapa en slät yta för concealern att glida på. Det kan också förhindra att concealern blir kakig eller framhäver torra fläckar och fina linjer.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Betyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än så länge! Bli först med att betygsätta detta inlägg.

Innehållsansvarig

Uppdaterad

Publicerad

17 svar på ”Bästa Concealer 2024”

  1. Clinique Beyond Perfecting Foundation är den bästa jag har använt! Den ger en naturligt fin och jämn hudton. Jag har använt den i många år och är fortfarande lika nöjd.

    Svara
    • Hej Catarina!

      Tack för ditt omdöme! Det är så kul att höra att du har varit nöjd med Clinique foundation i så många år och att den fortsätter att ge dig en naturligt fin och jämn hudton. Det låter verkligen som en pålitlig produkt som har blivit en favorit i din rutin! Om du har fler frågor om produkten eller vill ha tips på hur du kan få ut ännu mer av den, tveka inte att höra av dig. Tack för att du delar din upplevelse!

      Svara
  2. Clinique foundation är så enkel att applicera och ger ett otroligt naturligt resultat! Den har dessutom fantastisk täckning, vilket gör att jag inte ens behöver använda en separat concealer. Perfekt för vardagssminkningen när man vill ha en jämn och fräsch hy utan att det ser för sminkat ut. Jag älskar hur lätt den känns på huden! 😍

    -Lykke

    Svara
    • Hej Lykke!

      Vad kul att höra att du älskar Clinique foundation! Det låter som att den verkligen har blivit en stapelvara i din vardagssminkning. Att den ger så naturligt resultat med fantastisk täckning utan att behöva concealer är ju verkligen toppen! Det är alltid skönt när en foundation känns lätt på huden men ändå ger det där jämna, fräscha intrycket. Tack för att du delar din upplevelse – det låter som en perfekt balans mellan sminkat och naturligt!

      Ha en fortsatt fin dag!

      Svara
    • Hej!
      Jag är glad att Clinique concealer funkar så bra för dig – den är ju verkligen toppen för både täckning och fukt.

      Svara
    • Hej!
      Jag är så glad att du tycker om täckningen och känslan av Clinique concealern! Den är verkligen ett toppenval.

      Svara
  3. Clinique’s foundation + concealer har varit en räddare för min hy, speciellt när jag behöver täcka finnar och ojämnheter.

    Svara
    • Hej!
      Så roligt att höra att du är så nöjd med Cliniques foundation + concealer, det är verkligen en multifunktionell hjälteprodukt!

      Svara
  4. Det bästa med Beyond foundation + concealer är hur lätt den är att applicera. Jag upplever att den ger full täckning utan att kännas tung på huden, vilket var precis vad jag behövde. Som en concealer är den oslagbar! 💫

    Svara
    • Hej!
      Tack för att du delade din upplevelse! Det är underbart att höra att du är så nöjd med både täckningen och känslan på huden. ✨

      Svara
  5. Vilka sätt har ni använt för att applicera Clinique Beyond Perfecting – borste, svamp eller fingrar? 👌 Finns det någon metod som gör att resultatet blir extra jämnt och naturligt? Jag vill få ut det bästa möjliga av produkten och är öppen för alla era bästa tips!

    Svara
  6. Är det någon som har haft problem med att Beyond Perfecting oxiderar under dagen? 🌞 Har ni några tips för att undvika det, eller kanske rekommendationer på liknande produkter som inte gör det?

    Svara
  7. Jag funderar på att testa Clinique. Hur tycker ni att täckningen håller sig under dagen? 🤔 Blir den kakig eller smälter den fint in i huden även efter flera timmar? Vore kul att veta hur hållbarheten är jämfört med andra foundations!

    Svara

Lämna en kommentar

Tack för att du väljer att lämna en kommentar. Kom ihåg att alla kommentarer modereras enligt vår kommentarspolicy och din e-postadress kommer INTE att publiceras. Låt oss ha en personlig och meningsfull konversation..