Innehåller annonser

Bästa BB-Cream 2024

Letar du efter en skönhetsprodukt som kan göra allt – vårda, skydda och förbättra din huds utseende? En BB-cream, eller ’Blemish Balm’/’Beauty Balm’, är precis vad du behöver. Den här allt-i-ett krämen ger både fukt och täckning, och ofta solskydd, perfekt för daglig användning när tiden är knapp.

BB-Cream – Bäst i test 2024

Efter att ha testat flera olika märken, har jag hittat den ultimata BB-creamen. Min favorit är Garnier BB Cream Classic Medium. Den smälter in i huden och ger en jämn hudton med långvarigt resultat. Dessutom är den skonsam nog för känslig hud, vilket gör den till ett måste i min dagliga skönhetsrutin.

Vad är BB-Cream?

Jag har märkt att många vill ha en enkel makeup-lösning som kombinerar flera steg i ett. BB-Cream, eller ”Beauty Balm”-kräm, är ett sådant mångsidigt produkt. Den kombinerar foundation, fuktighetskräm, solskydd och primer. Formeln är lätt och ger huden ett naturligt utseende med en jämn ton.

De 5 bästa BB-Cream 2024

Bäst i test: Garnier BB Cream Classic Medium

Garnier SkinActive BB Cream Classic Medium, en allt-i-ett-kräm med hyaluronsyra och mineralpigment för återfuktning och en jämn hudton.
Allt-i-ett: hudvård och täckning
Lätt att applicera, behaglig känsla
Lång hållbarhet, minimala touch-ups
Innehåller SPF15 för solskydd
Prisvärd
Grundläggande SPF, kan behöva förstärkas
Kan sakna nyanser för alla hudtoner

Garnier BB Cream Classic Medium är imponerande och därför bäst i test. Denna produkt sticker ut tack vare sin allt-i-ett-funktion som inte bara ger hudvård, utan också en jämn och naturlig täckning. Krämen är lätt att applicera och ger en bekväm känsla på huden utan att kännas tung. Den långa hållbarheten på 12 timmar gör att man slipper oroa sig för touch-ups under dagen. SPF15 erbjuder dessutom ett grundläggande solskydd, vilket är en extra fördel för dagligt bruk.

Formuleringen innehåller hudvänliga ingredienser som grapefruktextrakt och C-vitamin, vilket bidrar till en förbättrad hudkvalitet över tid. Täckningsförmågan är särskilt betydande när det gäller att dölja ojämnheter och ge en enhetlig hudton utan kakigt utseende. Många uppskattar dess förmåga att smälta in väl med huden och erbjuda en slät finish som varar hela dagen.

Egenskaper:

  • Skydd: SPF15
  • Hållbarhet: 12 timmar
  • Effekter: Återfuktande, döljer orenheter
  • Innehåll: Grapefruktextrakt, C-vitamin
  • Tålighet: Värme, stress, beröring
  • Typ: Allt-i-ett-dagkräm

Bästa premiumvalet: L’Oréal Paris C’est Magique Skin Perfector BB Cream

L'Oréal Paris C’est Magique Skin Perfector BB Cream i en 5-i-1-formula, med vitamincomplex och 24 timmars återfuktning, för en jämn och naturlig finish.
Lätt, naturlig täckning
Återfuktande, håller 24 timmar
Innehåller SPF 20
Enkel att applicera
Innehåller panthenol och vitamin E
Innehåller parfum och methylparaben
Kan vara allergiframkallande för vissa

L’Oréal Paris C’est Magique Skin Perfector BB Cream erbjuder en lätt och naturlig täckning som är perfekt för daglig användning. Den lyckas dölja ojämnheter utan att kännas kakig och skapar en fräsch lyster som håller i upp till 24 timmar tack vare sina återfuktande egenskaper. Dessutom innehåller den solskyddsfaktor 20, vilket ger ett bra skydd mot UV-strålning.

Användarupplevelsen av denna produkt är generellt mycket positiv. Den lättflytande konsistensen gör produkten enkel att applicera, och den smälter in i huden utan tung känsla. Användare med olika hudtyper har noterat att den sitter bra genom dagen med minimalt behov av touch-ups. Ingredienser som panthenol och vitamin E bidrar till hudens välbefinnande, men noterbar är att den också innehåller parfum och methylparaben.

Egenskaper:

  • Formula: Ny förbättrad
  • Täckning: Lätt, naturlig
  • Lyster: Fräsch
  • Återfuktning: Upp till 24 timmar
  • Solskydd: SPF 20
  • Volym: 30ml

Bästa billiga: Rimmel London Match Perfection BB Cream

Rimmel London Match Perfection BB Cream SPF 15 i nyansen 'Light' med blått lock, en 9-i-1-skönhetsbalsam för en jämn och långvarig täckning.
Återfuktar huden i upp till 24 timmar
Innehåller SPF 15 och UVB-skydd för extra solskydd
Lätt och icke-klibbig konsistens vid applicering
Mild och skonsam mot huden
Mycket prisvärd
Begränsat utbud av nyanser
Ger inte hög täckning

Rimmel London Match Perfection BB Cream erbjuder nio fördelar i en och samma kräm. Den återfuktar huden i upp till 24 timmar och har SPF 15 med UVB-filter som skyddar mot solens skadliga strålar. Produkten hjälper också till att jämna ut hudtonen och ger ett långvarigt resultat utan kladd. Den är ett idealiskt val för dem som vill ha en prisvärd BB-kräm utan att kompromissa med kvaliteten.

Egenskaper:

  • Fördelar: 9-i-1
  • Skydd: SPF 15, UVB-filter
  • Återfuktning: 24 timmar
  • Effekt: Kladdfri, långtidsverkande
  • Resultat: Jämnare hudton
  • Volym: 30 ml

Mest mångsidiga: Biotherm Aquasource BB Cream

Biotherm Aquasource BB Cream – Fuktgivande och hudförskönande BB Cream för klar och medium hudton.
Intensiv återfuktning
Lätt, naturlig täckning
Passar alla hudtyper
Innehåller SPF 15
Högre pris jämfört med andra alternativ

Biotherm Aquasource BB Cream kombinerar intensiv återfuktning med lätt och naturlig täckning. Den innehåller SPF 15 för grundläggande solskydd och är särskilt känd för sin förmåga att ge en fräsch och strålande hy. Den fungerar bra för alla hudtyper, vilket gör den till ett mångsidigt val för många användare.

Egenskaper:

  • Återfuktning: Intensiv
  • Skydd: SPF 15
  • Täckning: Lätt, naturlig
  • Volym: 30 ml

Bästa ekologiska: Inika Organic BB Cream Honey

Inika Organic BB Cream i nyansen Honey, med ekologiska ingredienser som ger en naturlig och återfuktad hudton.
Ekologiska och naturliga ingredienser
Lätt till medel täckning
Innehåller SPF 15
Bra för känslig hud
Något högre pris

Inika Organic BB Cream Honey är det bästa ekologiska valet. Den erbjuder en naturlig täckning med lätt till medel täckning och innehåller endast ekologiska och naturliga ingredienser. Den är formulerad utan syntetiska ämnen, vilket gör den vänlig mot känslig hud. SPF 15 ger grundläggande solskydd och passar de som letar efter en BB-cream med ett hållbart perspektiv.

Egenskaper:

  • Innehåll: Naturliga och ekologiska ingredienser
  • Täckning: Lätt till medel
  • Skydd: SPF 15

Så hittar du bästa bb-cream

Hudtyp Kompatibilitet

Det första steg jag tar när jag väljer en BB-cream är att säkerställa att den passar min hudtyp. BB-creamer är formulerade för olika hudtyper som torr, oljig, kombinerad och känslig hud. Om jag har torr hud letar jag efter en BB-cream med fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra eller glycerin. För min oljiga hud föredrar jag en produkt med mattande egenskaper som inte täpper till porerna. Det är viktigt att produkten balanserar min hud utan att orsaka irritation.

Täckningsgrad

När det gäller täckningsgrad finns det BB-creamer som varierar från lätt till medium täckning. Jag använder lättare täckning för en naturlig look, medan jag väljer en medel täckning om jag vill dölja rodnad eller mindre blemmor. Det viktiga för mig är att prova produkten för att se hur väl den smälter in i min hud och uppfyller mina specifika behov av täckning.

SPF-skydd

Solskydd är en annan avgörande faktor för mig när jag väljer en dagkräm, inklusive BB-creamer. Jag väljer alltid en BB-cream med SPF för att skydda min hud mot skadliga UVA- och UVB-strålar. Om jag spenderar mycket tid utomhus letar jag efter en produkt med minst SPF 15, men jag föredrar högre SPF-nivåer för bättre skydd.

Ingredienser

Innehållet i en BB-cream kan göra stor skillnad. Jag letar efter ingredienser som antioxidanter, som vitamin C och E, samt lugnande ämnen som aloe vera. Dessutom föredrar jag produkter med naturliga oljor som arganolja för att förbättra hudens utseende och hälsa. Jag undviker alltid skadliga kemikalier eller allergiframkallande tillsatser, särskilt om jag har känslig hud.

Finish

En annan viktig faktor för mig är den finish som BB-creamen lämnar på min hud. Produkter som ger en dewy (fuktig) finish passar min torra till normala hud bäst, medan en matt finish ofta fungerar bättre för min kombinerade till feta hudtyp. Jag väljer alltid en finish som både reflekterar min personliga smak och vad som fungerar bäst med min hudtyp.

Hållbarhet

Jag vill att min BB-cream ska hålla sig fräsch hela dagen utan att behöva bättras på. En bra BB-cream för mig är en som inte oxiderar eller smälter bort under dagen. Detta är särskilt viktigt för mig eftersom jag ibland lever ett aktivt liv och befinner mig i varma eller fuktiga miljöer.

Användarrecensioner

Jag läser alltid användarrecensioner innan jag väljer en BB-cream. Genom att läsa vad andra användare säger om produkten får jag insikter i hur produkten faktiskt presterar i verkliga situationer. Jag tittar särskilt efter kommentarer om irritation, effektivitet och allmän tillfredsställelse. Detta hjälper mig att göra ett mer informerat val när jag letar efter den perfekta BB-creamen.


Genom att använda dessa kriterier blir det enklare för mig att hitta den bästa BB-creamen som passar mina behov och min hudtyp. Genom att vara noggrann och uppmärksam på dessa detaljer kan jag hitta en produkt som inte bara förbättrar mitt hudutseende utan också vårdar och skyddar min hud.

Beige färgton av BB cream.

Fördelar med att använda BB-Cream

BB-cream, som är en mångsidig hybrid mellan hudvård och makeup, har många fördelar. Denna allt-i-ett-produkt gör min morgon rutin snabbare och enklare. Jag slipper använda separata produkter som fuktkräm, primer, foundation och solskydd. Det sparar inte bara tid utan också utrymme i min sminkväska. Dessutom blir det mer kostnadseffektivt.

Med BB-cream får jag en lätt och naturlig täckning. Till skillnad från tunga foundations, ger BB-cream en medium täckning som ser naturlig ut. Den jämnar ut min hudton och döljer mindre imperfektioner utan att se kakig ut.

Det bästa med BB-cream är dess hudvårdande egenskaper. Den är ofta berikad med vitaminer och antioxidanter, vilket förbättrar min huds hälsa över tid. Regelbunden användning gör min hud mjukare, mer strålande och jämnare.

En annan viktig fördel är solskyddet. Många BB-creams innehåller SPF, vilket skyddar min hud mot skadliga UV-strålar. Det är särskilt viktigt för att förebygga tidigt åldrande och hudcancer. Med BB-cream med SPF slipper jag använda en separat solkräm.

BB-cream är också perfekt för känslig hud. Produkterna är ofta skonsamma och innehåller färre irriterande ämnen än traditionella foundations. De har också lugnande egenskaper som minskar rodnader och irritationer, vilket gör dem till ett säkrare val för mig med känslig hud eller tillstånd som rosacea.

Genom att använda BB-cream kan jag förenkla min skönhetsrutin, samtidigt som jag tar hand om min hud. Denna mångsidiga produkt har verkligen blivit en favorit i mitt dagliga liv.

Flaska med BB Cream liggande på vit satinbakgrund för en lyxig hudvårdsprodukt.

Nackdelar med att använda BB-Cream

Jag har upptäckt att det finns några nackdelar med att använda BB-cream. Här är några viktiga punkter att överväga innan du integrerar denna produkt i din skönhetsrutin:

  • Begränsade nyansalternativ: Många märken erbjuder endast ett fåtal nyanser. Detta gör det svårt för personer med väldigt ljus eller väldigt mörk hud att hitta en matchning som ser naturlig ut.
  • Medelmåttig täckning: BB-creams är bra för lätt till medium täckning, men de fungerar inte lika bra för att dölja svår akne, stora ärr eller hyperpigmentering. Om du behöver högre täckning, kan det krävas ytterligare concealer eller en tyngre foundation.
  • Varierande kvalitet på SPF-skydd: Även om många BB-creams innehåller SPF, varierar nivån och effektiviteten av solskyddet mellan olika produkter. Vissa BB-creams har en lägre SPF, vilket innebär att du kan behöva applicera en separat solkräm om du planerar att vara i solen länge.
PunktFörklaring
NyansalternativFå valmöjligheter, svårt för både ljus och mörk hud att hitta en bra matchning
TäckningLätt till medium täckning, inte idealisk för större hudproblem
SPF-skyddVarierande nivåer av solskydd, ibland otillräcklig

Ibland kan jag också märka att några BB-creams lämnar en fet känsla på huden, särskilt om de inte är anpassade för min hudtyp. Med dessa punkter i åtanke, överväger jag noggrant om en BB-cream passar mina behov och krav.

Hur man effektivt använder BB-Cream

Förbered huden

För att säkerställa bästa möjliga resultat med BB-cream, börjar jag alltid med att förbereda min hud noggrant. Jag rengör först mitt ansikte för att få bort all smuts och olja. Sedan applicerar jag en lätt fuktighetskräm, särskilt om min hud känns torr. Detta steg gör huden mjuk och jämn, vilket gör appliceringen av BB-creamen enklare och resultatet mer hållbart.

Välj rätt färg

Att hitta rätt färg på BB-cream är viktigt för ett naturligt utseende. Jag testar alltid produkten på käklinjen snarare än på handen för att matcha min ansiktshudton bättre. Det är också bra att se hur färgen ser ut i naturligt ljus. Jag brukar välja en nyans som ligger nära min naturliga hudton eller är lite ljusare eftersom en del BB-creams kan bli mörkare efter applicering.

Applicera på rätt sätt

Hur jag applicerar BB-creamen beror på vilken täckning och finish jag är ute efter. För en lättare täckning använder jag mina fingrar för att värma upp produkten och klappar sedan in den jämnt över ansiktet. För en mer polerad finish brukar jag använda en fuktad makeupsvamp eller en foundationborste för att dutta och blanda ut produkten noggrant. Det är viktigt att blanda ut BB-creamen noga vid hårfästet, käklinjen och halsen för att undvika skarpa linjer.

Använd setting powder om det behövs

Om jag har oljig hud eller behöver att min makeup ska hålla längre, fixerar jag BB-creamen med ett lätt setting powder. Detta hjälper till att kontrollera glans och gör så att sminket håller sig fräscht längre. Jag föredrar att använda ett genomskinligt pulver, eller ett som matchar min hudton, för att inte förändra färgen på BB-creamen. Med en stor, fluffig borste applicerar jag pudret sparsamt för ett naturligt resultat.

Kombinera med andra produkter vid behov

Även om BB-cream är mångsidig, använder jag ibland andra produkter för specifika behov. Om jag till exempel har mörka ringar under ögonen eller andra ojämnheter, lägger jag till en concealer. För att ge ansiktet mer definition och lyster använder jag också bronzer, rouge eller highlighter. Det ger min look en extra dimension och fräschör.

Utsmetade nyanser av BB-kräm – olika foundationfärger på en bakgrund som visar variationen i hudtoner och texturer.

Vanliga frågor om BB-Cream

Kan jag använda BB-cream istället för min dagliga fuktighetskräm?

Det är sant att BB-cream innehåller fuktgivande ingredienser och kan ge viss hydrering. För vissa kan detta vara nog, men om du har mycket torr hud är det bättre att använda en separat fuktighetskräm först. Detta förbereder huden och ser till att BB-cream appliceras jämnare och ser naturligare ut. Dessutom kan en fuktighetskräm förbättra din huds hälsa och utseende över tid.

Passar BB-cream alla hudtyper?

BB-cream är utformad för att vara mångsidig och finns i varianter som passar olika hudtyper. Oavsett om du har torr, fet, kombinerad eller känslig hud finns det en BB-cream för dig. För fet hud är det bäst att välja en BB-cream med mattande egenskaper. Om du har torr hud, välj en som är extra återfuktande. Läs produktbeskrivningen noggrant och testa produkten om möjligt.

Erbjuder BB-cream tillräckligt med solskydd?

Många BB-creams innehåller SPF och ger ett visst skydd mot solens skadliga strålar, men SPF-nivån varierar. För daglig användning där du inte är mycket ute i solen kan en BB-cream med SPF räcka. Om du ska vara utomhus längre perioder, särskilt mitt på dagen, är det bäst att applicera en separat solkräm med högre SPF för bättre skydd.

Hur länge sitter BB-cream på huden?

Hur länge BB-cream håller beror på produkten och din hudtyp. Den kan hålla från några timmar upp till en hel dag. För att få den att hålla längre, förbered din hud väl, använd en primer och sätt med ett setting powder om det behövs. Om du har fet hud kan du behöva bättra på eller använda blotting-papper under dagen.

Kan jag använda BB-cream som concealer under ögonen?

Du kan använda BB-cream för att täcka mindre missfärgningar och mörka ringar under ögonen, men den ger inte lika mycket täckning som en concealer. Om du har tydliga mörka ringar eller behöver mer täckning är det bättre att använda en concealer tillsammans med din BB-cream. Det ger bättre täckning och döljer mörka ringar mer effektivt.

Kan jag bygga upp täckningen med BB-cream?

BB-cream erbjuder vanligtvis lätt till medium täckning. Viss uppbyggnad är möjlig, men den är inte avsedd att ge full täckning som en foundation. Om du bygger upp för mycket kan resultatet bli ojämnt eller kakaaktigt. Behöver du mer täckning kan du använda en foundation eller applicera concealer på specifika områden.

Vilka verktyg är bäst för att applicera BB-cream?

Du kan applicera BB-cream med fingrarna, en makeupsvamp eller en foundationborste. Applicering med fingrarna ger ofta en lättare täckning och kan vara snabbare. En fuktad svamp ger en jämnare och naturligare finish, medan en borste ger mer precision och hjälper till att bygga upp produkten.

Hur väljer jag rätt färg på min BB-cream?

Att hitta rätt nyans är viktigt för ett naturligt resultat. Testa produkten direkt på din hud, helst längs käklinjen. Nyansen ska smälta in med din naturliga hudton utan att se grå eller orange ut. Testa gärna produkten i dagsljus eftersom butiksbelysning kan ge fel intryck.

Kan jag använda BB-cream tillsammans med andra hudvårdsprodukter som serum eller ansiktsolja?

Ja, du kan använda BB-cream ihop med andra hudvårdsprodukter. Applicera dina serum, ansiktsoljor och dagkrämer först och låt dem absorberas helt. Därefter kan du applicera din BB-cream. På detta sätt maximerar du fördelarna med varje produkt och får bästa resultat från din hudvårdsrutin.

Om vårt test

När jag testade BB-Creams strävade jag efter att hitta de bästa alternativen för alla hudtyper och behov. För att göra detta gjorde jag flera kontrollerade tester där jag fokuserade på några nyckelaspekter.

Täckningsförmåga

Jag undersökte hur väl produkterna täcker ojämnheter och hudtonsskillnader. Vissa BB-Creams gav ett naturligt resultat medan andra blev kakiga. Det här är viktigt att tänka på om du vill ha en jämn och naturlig finish.

Hållbarhet

Det var viktigt att se hur länge varje BB-Cream satt kvar under dagen. Jag noterade om de behövde många touch-ups eller om de klarade en hel dag utan att tappa sin effekt. En bra BB-Cream ska helst inte kräva mycket underhåll.

Skydd

Solskydd är en viktig faktor för mig. Jag kontrollerade om produkterna innehöll SPF och hur effektiva de var mot UV-strålning. Detta är avgörande för att hålla huden säker från solens skadliga effekter.

Formulering

Ingredienserna spelade en stor roll i mina tester. Jag granskade om produkterna var skonsamma för huden och om de innehöll några irriterande eller skadliga kemikalier. En bra formulering hjälper till att hålla huden frisk och fri från irritation.

Användarupplevelse

Jag provade hur enkel varje BB-Cream var att applicera. Vissa produkter var lätta och smidiga, medan andra kändes tunga på huden. Jag föredrog de som gav en lätt känsla och var enkla att använda i min dagliga rutin.

Prisvärdhet

Jag bedömde också om produkternas prestanda var värd sitt pris. Här tog jag hänsyn till hur bra de olika aspekterna fungerade i förhållande till vad de kostade. Det är viktigt att få bra värde för pengarna när man investerar i en skönhetsprodukt.

Sammanfattning av testet

Genom att noggrant testa BB-Creams kunde jag ge en omfattande bedömning av deras prestanda och värde. Det är mitt mål att hjälpa dig göra ett informerat val baserat på denna noggranna analys och jämförelse.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Betyg 5 / 5. Antal röster: 23

Inga röster än så länge! Bli först med att betygsätta detta inlägg.

Innehållsansvarig

Uppdaterad

Publicerad

18 svar på ”Bästa BB-Cream 2024”

  1. Cream känns otroligt lätt på huden och ger ett jämnt och slätt resultat. Den har precis lagom täckning för att dölja rodnad och mindre blemmor, vilket gör att huden ser naturligt fin ut utan att kännas tung. 😊✨ Skulle definitivt rekommendera den till någon som vill ha en lättare foundation med lite extra täckning!

    Garnier BB Cream Classic Light 50ml

    Svara
    • Hej Lina!
      Vad roligt att höra att du gillar produkten så mycket! Jag uppskattar verkligen att du delar med dig av din entusiasm.

      Svara
  2. Garnier BB är min nya bästa vän! 😍 Den jämnar verkligen ut min hudton på ett sätt som ser så naturligt ut. Efter några timmar känner jag fortfarande att huden är återfuktad och fräsch utan att bli glansig.

    Svara
    • Hej!
      Så härligt att höra att du är lika förtjust i den som jag är! Det är ju nästan magiskt hur bra den balanserar mellan att återfukta och att hålla glansen borta.

      Svara
  3. När jag testade Garnier BB Classic för första gången, märkte jag direkt hur lätt den var att applicera. Den smälte in i huden på några sekunder och gav mig en jämn, glödande hy som varade hela dagen. 🌞

    Svara
    • Hej!
      Åh, jag håller helt med dig – det är verkligen något speciellt med den där smältande känslan och den naturliga glöden! Det är en sådan produkt som snabbt blir en favorit i rutinen, och jag är så glad att du också upplevde den effekten.

      Svara
  4. Fick tips om Garnier BB Cream och jag måste säga att det är en av de bästa BB-creams jag testat. Produkten har hållit bra över tid, utan tecken på slitage. Lätt att använda och perfekt för en naturlig look. 👌

    Svara
    • Hej!
      Jag är glad att höra att du är nöjd, jag tycker också att den är perfekt för en snabb och naturlig finish.

      Svara
  5. Har alltid haft problem med att hitta en BB-cream som passar min hudton, men Garnier Classic Medium blev verkligen en överraskning. Den täcker bra utan att kännas tung, och förpackningen är praktisk och enkel att ta med. Rekommenderar den verkligen för den som söker ett prisvärt alternativ!

    Svara
    • Hej!
      Vad kul att Garnier fungerar så bra för dig! Det är en favorit hos många just på grund av sin lättviktiga känsla och fina täckning. Hoppas den fortsätter att vara en stjärna i din sminkväska!

      Svara
    • Hej!
      Vad kul att du uppskattar Garnier BB! Jag älskar också hur den både täcker och återfuktar utan att kännas tung på huden.

      Svara
  6. Jag tycker att Garnier BB Cream Classic ger en bättre täckning än andra budgetalternativ jag har provat. Och med en sådan praktisk förpackning är den lätt att ta med överallt!

    Svara

Lämna en kommentar

Tack för att du väljer att lämna en kommentar. Kom ihåg att alla kommentarer modereras enligt vår kommentarspolicy och din e-postadress kommer INTE att publiceras. Låt oss ha en personlig och meningsfull konversation..